Een Kijkje Achter de Schermen

Een Kijkje Achter de Schermen

Het Creatieproces achter Vamejo Design Bloemenposters

Hallo allemaal!

In dit bericht wil ik jullie wat vertellen over het proces achter het maken van mijn bloemenposters die mijn bedrijf Vamejo Design maakt.

Diepe Passie voor Bloemen

Laten we bij het begin beginnen - mijn fascinatie voor de plantenwereld. Van jongs af aan was ik gefascineerd door de rijkdom aan kleuren, vormen en geuren die bloemen ons bieden. Mijn liefde voor hen groeide uit tot een echte passie, die ik besloot om te zetten in artistiek werk.

Van Kwekerij naar Studio

Elke Vamejo Design poster begint met zorgvuldig geselecteerde bloemen. We gaan vaak naar lokale kwekerijen en tuinen om ter plaatse de mooiste exemplaren uit te kiezen, die vervolgens naar onze fotostudio gaan. Daar begint de echte magie.

Opnames in de Studio

In de fotostudio omringen we onze planten met speciale lampen die elk kleinste detail van hun schoonheid naar voren laten komen. Ik probeer voortdurend te experimenteren met verschillende instellingen om unieke effecten te bereiken. Ik hecht veel belang aan het spel van licht en schaduw, wat de posters diepte en drama geeft.

Favoriete Bloemen

Vamejo Design

Een van mijn favoriete motieven zijn tulpen - die prachtige, lentebloemen met zo'n karakteristieke vorm. Hun tere blaadjes krijgen ongelooflijke kleuren onder de invloed van de studiolichten. Aan de andere kant werk ik ook met veel plezier met gedroogde bloemen zoals amaryllissen. Deze verrassend duurzame planten lenen zich perfect voor gedurfde, contrastrijke composities.

Nabewerking en Creativiteit

Na de fotoshoot is het tijd voor de grafische nabewerking met professionele software. Hier kan ik mijn fantasie de vrije loop laten en volledig nieuwe, unieke kunstwerken creëren geïnspireerd door de natuur. Ik voeg kleuren toe, leg filters over, balanceer contrasten en gebruik een reeks andere technieken om het gewenste artistieke effect te bereiken.

Het werken aan elke nieuwe poster is voor mij een onophoudelijk avontuur en een reis diep in de plantenwereld. Ik ben enorm trots als ik zie hoe mijn werken huizen en kantoren sieren en anderen in vervoering brengen over de schoonheid van bloemen.

Ik hoop dat dit bericht jullie wat meer inzicht heeft gegeven in de geheimen van mijn werk. Als je nieuwsgierig bent naar meer details of je gewoon verliefd bent geworden op mijn posters, laat het me dan gerust weten! Ik vertel je graag meer over wat er achter elk bloemenkunstwerk van Vamejo Design schuilgaat.

Tot de volgende keer!

Beate Marie
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.